Płoć nadziewana z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1436
Płoć nadziewana z grilla
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonego boczku w plastrach
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 gruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz gruszki umyć i osączyć z wody. Gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Płocie rozciąć na brzuchu, oczyścić z wnętrzności, po czym lekko ponacinać nożem boki z obu stron i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Wnętrza oczyszczonych ryb oprószyć pieprzem oraz solą, wyłożyć plastrami wędzonego boczku, pokrojoną gruszką i natką selera. Następnie całość wysmarować oliwą z oliwek, zawinąć w aluminiową folię i piec na rozpalonym grillu do miękkości ryby. Upieczoną odwinąć z folii i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy