Płoć nadziewana z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2428
Składniki:
- 20 g wędzonego boczku w plastrach
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 gruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz gruszki umyć i osączyć z wody. Gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Płocie rozciąć na brzuchu, oczyścić z wnętrzności, po czym lekko ponacinać nożem boki z obu stron i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Wnętrza oczyszczonych ryb oprószyć pieprzem oraz solą, wyłożyć plastrami wędzonego boczku, pokrojoną gruszką i natką selera. Następnie całość wysmarować oliwą z oliwek, zawinąć w aluminiową folię i piec na rozpalonym grillu do miękkości ryby. Upieczoną odwinąć z folii i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)