Placki ze świeżych grzybów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2636
Składniki:
- 50 dag grzybów (kurek, kozaków, podgrzybków, pieczarek)
- 4 łyżki mąki
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, umyć, osączyć z wody, posiekać na drobne kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posiekać natkę zielonej pietruszki. Powyższe składniki wrzucić na patelnię i dusić przez 10 minut na oleju pod przykryciem. Następnie pozostawić do ostygnięcia. Kiedy ostygną dodać do nich mąkę, jajka, sól, pieprz. Uformować placki i smażyć na silnie rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać na gorąco.
Komentarze (0)