Placek owocowy z kruszonką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2635
Składniki:
- 4 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej
- 2 żółtka
- 3 łyżki śmietany
- szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- kostka margaryny
- dowolne owoce w tym przepisie jabłka
Opis przygotowania:
Mąkę, cukier, pokrojoną w kostkę margarynę, żółtka, śmietanę mięszamy w malakserze lub rękoma NIE WYRABIAMY na kulę. Tylko takie w kawałkach. Na kwadratową blachę wysypujemy połowę ciasta i ugniatamy na to dajemy obrane, pokrojone jabłka i posypujemy resztą ciasta.Pieczemy przez godz. w temp. 180 stopni C.
Komentarze (0)