Placek indyjski
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5154
Składniki:
- 400 g mąki krupczatki
- 0,1 l kwaśnej śmietany
- 4 łyżki masła
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 łyżeczka kurkumy
- 0,5 szklanki wody
- olej do smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać śmietanę, paprykę, curry, kurkumę, sól. Masło roztopić, a następnie część z niego wlać do całości razem z niewielką ilością wody. Wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować na cienkie plasterki, pokroić na kwadraty i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone placki skropić pozostałą częścią masła.
Komentarze (0)