Pierogi w cieście czekoladowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2289
Składniki:
- Ciasto:
- 0,5 kg mąki
- 1 jajko
- woda ok. 1 szklanki
- 2 łyżki kakao
- Nadzienie:
- 0,25 kg białego sera
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka wiórek kokosowych
Opis przygotowania:
Farsz: ser przemielić przez maszynkę, dodać żółtko, wiórki kokosowe i cukier. Wszystko wymieszać.
Pierogi: z maki, jajka, wody i kakao zagnieść niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na każdym krążku układać po łyżeczce farszu. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.
Podawać polane sosem pomarańczowym.
Pierogi: z maki, jajka, wody i kakao zagnieść niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na każdym krążku układać po łyżeczce farszu. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.
Podawać polane sosem pomarańczowym.
Komentarze (1)
A jak zrobić sos pomarańczowy?