Pianka jagodowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2527
Składniki:
- 1 szklanka soku jagodowego
- 100 g cukru
- 4 łyżki kaszy manny
- 1 łyżka jagód
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 białko
Opis przygotowania:
Zagotować sok jagodowy z cukrem i szklanką wody. Gotować przez 5 minut i wsypać do tego kaszę mannę. Gotować na małym ogniu i dobrze wymieszać. Po ugotowaniu przestudzić, dodać sok z cytryny i zmiksować, a następnie przełożyć do pucharków deserowych. Ubić sztywna pianę z białka wyłożyć na pucharki i obsypać jagodami. Piankę na 10 minut włożyć do lodówki, po czym podawać do spożycia.
Komentarze (0)