Pianka truskawkowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2587

Składniki:

  • 50 dag truskawek (mrożonych)
  • 5 dag cukru pudru do truskawek
  • 3 białka
  • 5 dag cukru pudru
  • 0,5 dag żelatyny
  • olejek waniliowy

Opis przygotowania:

Truskawki posyp cukrem pudrem, pozostaw do rozmrożenia. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pod koniec ubijania cukier oraz namoczoną i rozpuszczoną żelatynę a także sok z truskawek i olejek waniliowy. Następnie połącz z częścią truskawek, przełóż do pucharków, udekoruj pozostałymi truskawkami i pozostaw do stężenia.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy