Pesto z pietruszki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 749
Składniki:
- 200 g orzechów nerkowca
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 pęczek zielonej pietruszki
- 1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
- sól
- pieprz czarny (mielony)
Opis przygotowania:
Pietruszkę zieloną dokładnie umyć i odsączyć z wody. Przełożyć ja do miksera i zmiksować na jednolita masę. Do zmiksowanej pietruszki dodać obrany ze skóry czosnek, wsypać orzechy nerkowca i tarty parmezan. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, sok z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i ponownie dokładnie całość zmiksować.
Komentarze (0)