Pesto z pietruszki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 749

Składniki:

  • 200 g orzechów nerkowca
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania:

Pietruszkę zieloną dokładnie umyć i odsączyć z wody. Przełożyć ja do miksera i zmiksować na jednolita masę. Do zmiksowanej pietruszki dodać obrany ze skóry czosnek, wsypać orzechy nerkowca i tarty parmezan. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, sok z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i ponownie dokładnie całość zmiksować.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów