Pęczak z łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2230
Składniki:
- 30 g wędzonego łososia
- 2,5 szklanki wody
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 1 cytryna
- pęczek zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Koperek zielony oraz cytrynę umyć i osączyć z wody. Koperek posiekać drobno, a cytrynę pokroić w cienkie plastry. Łososia wędzonego pokroić na małe kawałki. Kaszę pęczak opłukać pod bieżącą wodą, po czym zalać ją 2,5 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Zeszkloną ściągnąć z ognia i dodać do kaszy. Następnie dodać do tego pokrojonego wcześniej łososia, zielony koperek i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz i udekorować pokrojoną cytryną.
Komentarze (0)