Pasta z tuńczyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1433
Pasta z tuńczyka
fot. wonderyort / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z wędzonego tuńczyka
  • 2 marchewki
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej, ostrej, czerwonej papryki
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić i przełożyć do miski. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Filety z tuńczyka przemielić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski z marchewką. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Łodygi selera również pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, mieloną, czerwoną papryka, dokładnie wymieszać i wyłożyć na liście sałaty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów