Pasta z tuńczyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1433
Składniki:
- 400 g filetów z wędzonego tuńczyka
- 2 marchewki
- 2 liście sałaty lodowej
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki mielonej, ostrej, czerwonej papryki
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić i przełożyć do miski. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Filety z tuńczyka przemielić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski z marchewką. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Łodygi selera również pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, mieloną, czerwoną papryka, dokładnie wymieszać i wyłożyć na liście sałaty.
Komentarze (0)