Pasta z ciecierzycy i ziemniaków
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2292
Składniki:
- 250 g ciecierzycy w zalewie
- 0,5 kg ziemniaków
- 3 dag rodzynek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka ostrej mielonej czerwonej papryki
- 1 czerwona cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki umyć, zalać wodą i ugotować w mundurkach. Ugotowane odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Ciecierzycę osączyć z zalewy i utłuc na miazgę. Następnie do miazgi z ciecierzycy dodać majonez, mieloną paprykę, sparzone i osączone w wody rodzynki oraz pokrojone ziemniaki. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na talerz i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)