Pasta kanapkowa z ziemniaków

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1069
Pasta kanapkowa z ziemniaków
fot. MarkusHagenlocher (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 220 ml kwaśnej śmietany 18 %
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki i szczypiorek umyć. Szczypiorek pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić ją w drobną kostkę. Ziemniaki obrać ze skóry, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wlać do nich śmietanę, dodać pokrojony szczypiorek i cebulę. Całość dokładnie ubić tłuczkiem.

Idealnie nadaje się do kanapek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów