Pasta kanapkowa z ziemniaków
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1272
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 220 ml kwaśnej śmietany 18 %
- 1 czerwona cebula
- 0,5 łyżeczki mielonego kminku
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki i szczypiorek umyć. Szczypiorek pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić ją w drobną kostkę. Ziemniaki obrać ze skóry, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wlać do nich śmietanę, dodać pokrojony szczypiorek i cebulę. Całość dokładnie ubić tłuczkiem.
Idealnie nadaje się do kanapek.
Idealnie nadaje się do kanapek.
Komentarze (0)