Pasta primavera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 466
Składniki:
- 400 g makaronu farfalle
- 100 g tartego parmezanu
- 4 czerwone pomidorki koktajlowe
- 4 żółte pomidorki koktajlowe
- 1 zielony ogórek
- sól
- świeża bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Ogórka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojone na małe kawałki pomidorki czerwone i żółte. Następnie makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się, lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wymieszać z pokrojonymi wcześniej warzywami oraz tartym parmezanem. Wszystko przełożyć na talerz i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)