Pasta primavera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 466
Pasta primavera
fot. mealmakeovermoms (flickr.com) / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g makaronu farfalle
  • 100 g tartego parmezanu
  • 4 czerwone pomidorki koktajlowe
  • 4 żółte pomidorki koktajlowe
  • 1 zielony ogórek
  • sól
  • świeża bazylia do dekoracji

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i odsączyć z wody. Ogórka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojone na małe kawałki pomidorki czerwone i żółte. Następnie makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się, lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wymieszać z pokrojonymi wcześniej warzywami oraz tartym parmezanem. Wszystko przełożyć na talerz i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów