Parówki w tłuszczu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1470
Składniki:
- 30 g wędzonego boczku
- 3 cebule
- 1 szklanka oleju słonecznikowego
- 1 kg cienkich parówek drobiowych
- pęczek szczypiorku sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osaczyć z wody i pokroić drobno. Boczek pokroić w drobna kostkę i zrumienić w rondlu bez tłuszczu. Do zrumienionego boczku wlać olej, po czym dodać do tego obraną ze skóry i pokrojona w kostkę cebulę i zeszklić na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojone na kawałki parówki drobiowe, wszystko oprószyć pieprzem oraz solą, dodać pokrojony szczypiorek i smażyć do czasu, aż parówki się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i podawać razem z tłuszczem.
Komentarze (0)