Parówki na gorąco z pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2729
Składniki:
- 4 parówki drobiowe
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 100 g musztardy Dijon
- 4 liście sałaty
- 1 łyżka mielonych nasion selera
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Parówki drobiowe sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i obrać ze skóry. Pomidory oraz sałatę dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć na talerz, a pomidorki przekroić na połowy. Obrane parówki przełożyć na rozgrzaną bez tłuszczu patelnię, dodać połówki pomidorów, oprószyć solą i trzymać pod przykryciem przez 1,5 minuty. Następnie parówki przełożyć na sałatę, nałożyć pomidory i oprószyć mielonymi ziarnami selera. Całość polać musztardą.
Komentarze (0)