Parówki na gorąco z pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2729
Parówki na gorąco z pomidorami
fot. merlinmann / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 parówki drobiowe
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g musztardy Dijon
  • 4 liście sałaty
  • 1 łyżka mielonych nasion selera
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Parówki drobiowe sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i obrać ze skóry. Pomidory oraz sałatę dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć na talerz, a pomidorki przekroić na połowy. Obrane parówki przełożyć na rozgrzaną bez tłuszczu patelnię, dodać połówki pomidorów, oprószyć solą i trzymać pod przykryciem przez 1,5 minuty. Następnie parówki przełożyć na sałatę, nałożyć pomidory i oprószyć mielonymi ziarnami selera. Całość polać musztardą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów