Parówki cielęce z chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1925
Składniki:
- 6 parówek cielęcych
- 6 łyżki oleju
- 2 zielone papryki chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka orzeszków pinii
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić na duże kawałki. Parówki cielęce obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać orzeszki pinii oraz pokrojoną wcześniej paprykę. Smażyć przez 1,5 minuty, po czym dodać do tego pokrojone parówki. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu białego, wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do czasu, aż parówki się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)