Pappardelle z uchowcami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3293
Składniki:
- 30 g makaronu pappardelle
- 4 mrożone uchowce (ślimaki morskie)
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka bułki tartej
- natka zielonej pietruszki
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Uchowce rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić z części niejadalnych i dokładnie opłukać razem z muszlami w lekko słonej wodzie. Następnie umyte muszle przełożyć na talerz i wyłożyć je ugotowanym makaronem. Oczyszczone uchowce przełożyć na rozgrzane masło na patelni, oprószyć je pieprzem, solą, bułką tartą i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do pozostałych składników. Wszystko udekorować pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i pokrojoną w ćwiartki cytryną.
Komentarze (0)