Panga zapiekana w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2861
Składniki:
- 1 kg filetów (bez skóry) z pangi
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 1 słoik papryki konserwowej (paski)
- 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w paski
- Ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajko
- Zalewa:
- 1 szklanka wody
- 1/4 szklanki oleju
- 1 i 1/2 łyżki octu spirytusowego
- 1 mały koncentrat pomidorowy
Opis przygotowania:
Mąkę wymieszaj z jajkiem, dolej wodę. Utrzyj gładkie, dość rzadkie ciasto. Filety umyj i osusz. Kawałki ryby maczaj w cieście. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przygotuj zalewę: wszystkie podane składniki połącz i zagotuj. Rybę i warzywa układaj warstwami w salaterce, zalej gorącą zalewą i zostaw do schłodzenia na noc. Udekoruj cytryną, podawaj z pieczywem.
Komentarze (0)