Panga z ryżem i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2132
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 filety z pangi
- 2 mango
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 szklanka ryżu
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody ugotować, odparować i wyłożyć do miski. Filety z pangi umyć, osączyć z wody, pokroić na małe plastry, po czym zalać lekko osolonym mlekiem kokosowym i zagotować. Zagotowaną rybę odcedzić i dodać do ryżu. Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w słomkę i dodać do składników. Całość posypać drobno pokrojoną natką zielonej pietruszki i polać sokiem cytrynowym.
Komentarze (0)