Panga z ryżem i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1890
Panga z ryżem i mango
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 filety z pangi
  • 2 mango
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szklanka ryżu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody ugotować, odparować i wyłożyć do miski. Filety z pangi umyć, osączyć z wody, pokroić na małe plastry, po czym zalać lekko osolonym mlekiem kokosowym i zagotować. Zagotowaną rybę odcedzić i dodać do ryżu. Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w słomkę i dodać do składników. Całość posypać drobno pokrojoną natką zielonej pietruszki i polać sokiem cytrynowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów