Panga z awokado i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1440
Składniki:
- 400 g filetów z pangi
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 zielone papryki chili
- 2 dojrzale awokado
- 0,5 łyżeczki suszonej bazylii
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Paprykę chili i awokado umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki. Filety z pangi przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Od chwili zagotowania wody, rybę gotować przez 15 minut. Po tym czasie rybę ściągnąć z sita i wyłożyć na talerz, Oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu białego i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pokrojoną wcześniej paprykę z awokado przełożyć razem na 2 łyżki rozgrzanej oliwy na patelni, oprószyć suszoną bazylią i smażyć razem do miękkości. Wtedy ściągnąć z patelni i dodać do całości na talerzu.
Komentarze (0)