Panga z awokado i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1440
Panga z awokado i papryką
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z pangi
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 dojrzale awokado
  • 0,5 łyżeczki suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Paprykę chili i awokado umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki. Filety z pangi przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Od chwili zagotowania wody, rybę gotować przez 15 minut. Po tym czasie rybę ściągnąć z sita i wyłożyć na talerz, Oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu białego i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pokrojoną wcześniej paprykę z awokado przełożyć razem na 2 łyżki rozgrzanej oliwy na patelni, oprószyć suszoną bazylią i smażyć razem do miękkości. Wtedy ściągnąć z patelni i dodać do całości na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów