Paluszki rybne z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2216
Składniki:
- 400 g paluszków rybnych z mintaja
- 6 łyżek oleju
- 2 pomidory
- 1 brokuł
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do brokuła na talerzu. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego paluszki rybne. Paluszki rybne oprószyć przyprawą do ryb i smażyć je na średnim ogniu do miękkości. Gotowe ściągnąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do całości.
Komentarze (0)