Paluszki rybne z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 449
Paluszki rybne z warzywami
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g paluszków rybnych z mintaja
  • 6 łyżek oleju
  • 2 pomidory
  • 1 brokuł
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do brokuła na talerzu. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego paluszki rybne. Paluszki rybne oprószyć przyprawą do ryb i smażyć je na średnim ogniu do miękkości. Gotowe ściągnąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do całości.

0 komenatrzy

Podobne przepisy