Ośmiornica z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3542
Ośmiornica z grilla
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mrożona ośmiornica
  • 1 cebula
  • 1 mały seler
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 0,5 łyżeczki mielonej, ostrej papryki chili
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Seler obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać, pokroić w plastry i razem z selerem zeszklić na 2 łyżkach mocno rozgrzanej oliwy na patelni. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Ośmiornicę rozmrozić, wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody i odcedzić. Potem ją oprószyć pieprzem, solą, mieloną i papryką, przełożyć na tackę aluminiową i przypiec na rozpalonym grillu z obu stron. Gotową dodać do reszty składników.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów