Ośmiornica z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3542
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mrożona ośmiornica
- 1 cebula
- 1 mały seler
- 1 pęczek szczypiorku
- 0,5 łyżeczki mielonej, ostrej papryki chili
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Seler obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać, pokroić w plastry i razem z selerem zeszklić na 2 łyżkach mocno rozgrzanej oliwy na patelni. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Ośmiornicę rozmrozić, wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody i odcedzić. Potem ją oprószyć pieprzem, solą, mieloną i papryką, przełożyć na tackę aluminiową i przypiec na rozpalonym grillu z obu stron. Gotową dodać do reszty składników.
Komentarze (0)