Rissoles

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 7059
Rissoles

Składniki:

  • 150 g ugotowanych ziemniaków;
  • 150 g gotowanego mięsa kurczaka;
  • 100 g marchwi;
  • 1 żółtko;
  • sól, pieprz, estragon, rozmaryn;
  • płatki migdałowe

Opis przygotowania:

1. Ziemniaki i marchew zetrzeć.
2. Posiekać drobno mięso kurczaka i dodać razem z przyprawami do warzyw.
Dodać sól i pieprz.
3. Do masy dodać żółtko i dobrze wymieszać. Uformować kiełbaski.
4. Piekarnik rozgrzać do 200° C. Obtoczyć rissoles w migdałach i włożyć do wysmarowanej formy.
Piec w piekarniku 20 minut.
Smacznego!

Autor: olma

Komentarze (0)