Rissoles
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 7339
Składniki:
- 150 g ugotowanych ziemniaków;
- 150 g gotowanego mięsa kurczaka;
- 100 g marchwi;
- 1 żółtko;
- sól, pieprz, estragon, rozmaryn;
- płatki migdałowe
Opis przygotowania:
1. Ziemniaki i marchew zetrzeć.
2. Posiekać drobno mięso kurczaka i dodać razem z przyprawami do warzyw.
Dodać sól i pieprz.
3. Do masy dodać żółtko i dobrze wymieszać. Uformować kiełbaski.
4. Piekarnik rozgrzać do 200° C. Obtoczyć rissoles w migdałach i włożyć do wysmarowanej formy.
Piec w piekarniku 20 minut.
Smacznego!
2. Posiekać drobno mięso kurczaka i dodać razem z przyprawami do warzyw.
Dodać sól i pieprz.
3. Do masy dodać żółtko i dobrze wymieszać. Uformować kiełbaski.
4. Piekarnik rozgrzać do 200° C. Obtoczyć rissoles w migdałach i włożyć do wysmarowanej formy.
Piec w piekarniku 20 minut.
Smacznego!
Komentarze (0)