Ogórek z rzeżuchą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2308
Składniki:
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 jabłka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 pęczek rzeżuchy
- ćwiartka małej czerwonej kapusty
- keczup
- sól
Opis przygotowania:
Ogórki i jabłka umyć. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w krążki o grubości 5 mm i ułożyć na tacy. Kapustę sparzyć wrzątkiem i pokroić w drobną kostkę. Jabłko pokroić drobno, dodać do kapusty wraz z kukurydzą z puszki, keczupem i szczyptą soli. Wszystko dobrze wymieszać. Całość wyłożyć łyżeczką na pokrojone ogórki i posypać rzeżuchą.
Komentarze (0)