Oczka z masą serową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1575
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 kostki masła
- 5 łyżek cukru pudru
- 2 żółtka
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki kakao
- serek homogenizowany
- łyżka budyniu waniliowego
Opis przygotowania:
1 . Mąkę zagnieść z masłem , cukrem pudrem , żółtkami , mlekiem i kakao . Z ciasta uformuj małe kulki , w każdej zrób dołoczek .
2 . Serek homogenizowany wymieszaj z budyniem . Napełnij dołki w ciasteczkach . Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piecz 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni C .
2 . Serek homogenizowany wymieszaj z budyniem . Napełnij dołki w ciasteczkach . Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piecz 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni C .
Komentarze (0)