Napój jagodowo-bananowy z czekoladą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1492
Napój jagodowo-bananowy z czekoladą
fot. Migle Seikyte / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml mleka 0,5 %
  • 2 łyżeczki tartej, gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka jagód
  • 1 banan
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 gałązka rumianku do dekoracji

Opis przygotowania:

Jagody oraz banana umyć i osączyć z wody. Jagody przesypać do miksera (1 łyżkę jagód pozostawić do dekoracji napoju). Banana obrać ze skóry, odciąć końcówki, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do jagód w mikserze. Wsypać do tego tartą czekoladę, cukier puder i całość zalać mlekiem. Wszystko dokładnie zmiksować i przelać do szklanek. Przed podaniem napój udekorować gałązką rumianku i pozostawionymi jagodami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów