Napój jagodowo-bananowy z czekoladą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1676
Składniki:
- 200 ml mleka 0,5 %
- 2 łyżeczki tartej, gorzkiej czekolady
- 1 szklanka jagód
- 1 banan
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 gałązka rumianku do dekoracji
Opis przygotowania:
Jagody oraz banana umyć i osączyć z wody. Jagody przesypać do miksera (1 łyżkę jagód pozostawić do dekoracji napoju). Banana obrać ze skóry, odciąć końcówki, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do jagód w mikserze. Wsypać do tego tartą czekoladę, cukier puder i całość zalać mlekiem. Wszystko dokładnie zmiksować i przelać do szklanek. Przed podaniem napój udekorować gałązką rumianku i pozostawionymi jagodami.
Komentarze (0)