Lemoniada jagodowo-cytrynowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1887
Lemoniada jagodowo-cytrynowa
fot. sweetonveg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 5 szklanek wody
  • 3 cytryny
  • 2 szklanki dużych jagód
  • 0,5 szklanki brązowego cukru palmowego

Opis przygotowania:

Wodę zagotować z cukrem palmowym. Dodać do niej wyciśnięty sok z dwóch cytryn, dobrze wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Jagody opłukać, część z nich dodać do lemoniady, a część pozostawić do dekoracji. Lemoniadę wlać do kieliszków, brzeg kieliszków udekorować plastrami cytryny, a pozostałymi jagodami posypać obok kieliszka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów