Naleśniki z serem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1836
Składniki:
- 20 g sera Gouda
- 1 marchew
- 1 zielone jabłko
- 1 łyżka oleju
- Ciasto:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki soli
- Nadzienie:
- 200 g twarogu kanapkowego
- 30 g wędzonej szynki w plastrach
Opis przygotowania:
Marchew oraz jabłko umyć i osączyć z wody. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać ze skóry i pokroić w ozdobne krążki.
Przygotować ciasto: mąkę z solą przesypać do miski, wymieszać, wlać mleko i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie przelać chochelką na rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone naleśniki ściągnąć z ognia i przełożyć na stolnicę. Nałożyć na nie plastry szynki wędzonej i wszystko wysmarować twarogiem kanapkowym. Całość zawinąć w rulony, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Dodać ser Gouda, pokrojone jabłko oraz marchew.
Przygotować ciasto: mąkę z solą przesypać do miski, wymieszać, wlać mleko i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie przelać chochelką na rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone naleśniki ściągnąć z ognia i przełożyć na stolnicę. Nałożyć na nie plastry szynki wędzonej i wszystko wysmarować twarogiem kanapkowym. Całość zawinąć w rulony, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Dodać ser Gouda, pokrojone jabłko oraz marchew.
Komentarze (0)