Naleśniki z serem i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1629
Naleśniki z serem i szynką
fot. xmatt / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g sera Gouda
  • 1 marchew
  • 1 zielone jabłko
  • 1 łyżka oleju
  • Ciasto:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Nadzienie:
  • 200 g twarogu kanapkowego
  • 30 g wędzonej szynki w plastrach

Opis przygotowania:

Marchew oraz jabłko umyć i osączyć z wody. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać ze skóry i pokroić w ozdobne krążki.

Przygotować ciasto: mąkę z solą przesypać do miski, wymieszać, wlać mleko i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie przelać chochelką na rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor.

Usmażone naleśniki ściągnąć z ognia i przełożyć na stolnicę. Nałożyć na nie plastry szynki wędzonej i wszystko wysmarować twarogiem kanapkowym. Całość zawinąć w rulony, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Dodać ser Gouda, pokrojone jabłko oraz marchew.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów