Naleśniki z kaczką porem i ogórkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2504
Składniki:
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 piersi z kaczki
- 2 zielone ogórki
- 2 pory
- 2 ząbki czosnku
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka przypraw do drobiu
- 0,5 szklanki mleka sojowego
- sól
Opis przygotowania:
Przygotować naleśniki: mąkę przesypać do miski, wlać do niej mleko, dodać szczyptę soli i wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni i chochelką wlewać ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na na talerz.
Piersi kaczki oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Mięso oprószyć solą, przyprawą do drobiu oraz pokrojonym drobno czosnkiem. Wszystko przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni. Smażyć do miękkości, a następnie osączyć z tłuszczu, podzielić na porcje i przełożyć na naleśniki.
Pory sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i pokroić w podłużne plastry. Ogórki pokroić w podłużna słomkę. Pokrojone warzywa dodać do potrawy. Naleśników nie zawijać.
Piersi kaczki oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Mięso oprószyć solą, przyprawą do drobiu oraz pokrojonym drobno czosnkiem. Wszystko przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni. Smażyć do miękkości, a następnie osączyć z tłuszczu, podzielić na porcje i przełożyć na naleśniki.
Pory sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i pokroić w podłużne plastry. Ogórki pokroić w podłużna słomkę. Pokrojone warzywa dodać do potrawy. Naleśników nie zawijać.
Komentarze (0)