Naleśniki z kaczką porem i ogórkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2504
Naleśniki z kaczką porem i ogórkiem
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 piersi z kaczki
  • 2 zielone ogórki
  • 2 pory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka przypraw do drobiu
  • 0,5 szklanki mleka sojowego
  • sól

Opis przygotowania:

Przygotować naleśniki: mąkę przesypać do miski, wlać do niej mleko, dodać szczyptę soli i wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni i chochelką wlewać ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na na talerz.

Piersi kaczki oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Mięso oprószyć solą, przyprawą do drobiu oraz pokrojonym drobno czosnkiem. Wszystko przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni. Smażyć do miękkości, a następnie osączyć z tłuszczu, podzielić na porcje i przełożyć na naleśniki.

Pory sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i pokroić w podłużne plastry. Ogórki pokroić w podłużna słomkę. Pokrojone warzywa dodać do potrawy. Naleśników nie zawijać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów