Naleśniki z chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1230
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 czerwone papryki chili
- 2 zielone papryki chili
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Następnie mąkę przesypać do miski, po czym wlać do tego mleko, dodać szczyptę soli i pokrojoną paprykę. Składniki dokładnie wymieszać na konsystencję gęstej śmietanki. Potem rozgrzać olej na patelni i chochelką przelać wyrobione ciasto. Całość smażyć na złoty kolor, potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)