Nachos z kiełbasą, jajkami i oliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1902
Składniki:
- 300 g serowych nachos
- 2 pęta kiełbasy śląskiej
- 2 jajka
- 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego chili
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Oliwki osączyć z zalewy i przekroić na połówki. Nachos przesypać na talerz. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną kiełbasę, oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu i zrumienić na średnim ogniu. Następnie ściągnąć z ognia i wyłożyć na nachos na talerzu. Całość polać sosem chili i posypać pokrojonymi oliwkami. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać je ze skorupek, pokroić w kostkę, oprószyć szczyptą soli, wymieszać z majonezem i dodać do potrawy. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)