Torrija
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3611
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 kromki chleba pszennego
- 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Opis przygotowania:
Jajko roztrzepać trzepaczką z mlekiem na talerzu. Do roztrzepanych składników włożyć kromki chleba i dokładnie je namoczyć. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego namoczony chleb. Składniki smażyć na rumiany kolor z obu stron na średnim ogniu. Usmażone osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Całość polać miodem i posypać cynamonem.
Komentarze (0)