Jogurt czekoladowy z owocami i musli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1036
Składniki:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 200 g drobno startej gorzkiej czekolady
- 200 g grubo startej gorzkiej czekolady
- 4 łyżki musli
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki borówek amerykańskich
- 1 owoc karamboli
- 1 limonka
Opis przygotowania:
Karambolę oraz borówkę amerykańską umyć i odsączyć z wody. Karambolę pokroić w cienkie plastry. Jogurt przelać do miski, wsypać do niego drobno startą czekoladę, zmiksować mikserem na jednolitą masę i wyłożyć na talerz. Wsypać do tego musli, wiórki kokosowe i grubo startą czekoladę. Dodać borówkę amerykańską i pokrojony owoc karamboli. Wszystko udekorować pokrojoną w plastry limonką.
Komentarze (0)