Musli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1833
Składniki:
- 250 g płatków owsianych
- 200 g rodzynek
- 100 g sezamu
- 100 g obranych i tłuczonych migdałów
- 100 orzeszków piniowych
- 0,5 szklanki łuskanego słonecznika
- 0,5 szklanki miodu
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- szczypta imbiru, cynamonu, soli
Opis przygotowania:
Wszystkie składniki poza rodzynkami dobrze wymieszać i przełożyć na blachę do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika o temperaturze 190 stopni i zapiec na złoty kolor. Następnie wyciągnąć z piekarnika, dodać rodzynki, wymieszać i przesypać do miski. Granulę podawać z mlekiem lub jogurtem.
Komentarze (0)