Muffinki z polewą lukrową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 11082
Składniki:
- Ciasto:
- 240 g mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 90 g cukru
- 60 ml oleju roślinnego
- jajko
- 125 ml mleka
- kakao
- Polewa:
- 150 g cukru pudru
- łyżka soku z cytryny
- barwnik spożywczy
Opis przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto razem wymieszać oprócz kakao. Napełnić foremki na muffiny tak by zostało jeszcze około pół masy i rozmieszać z kakao. Napełnić resztę muffinów ciastem kakaowym. Piec 20 min. w temp. 180 stopni C. Składniki na polewę dokładnie wymieszać i przyozdobić po wystygnięciu muffiny. Można posypać je cukierkami lub dać orzechy.
Komentarze (0)