Drink Manhattan
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 14969
Składniki:
- 22,5 ml słodkiego Wermutu
- 75 ml Blended Bourbon, polecam Maker's Mark
- 0,9 ml (dwie-trzy krople) gorzkiej wódki (nalewki) Angostura
- wisienka Maraschino
- skórka z pomarańczy
Opis przygotowania:
Do szklanki lub shakera wlej wermut, whiskey i gorzką nalewkę, dodaj lodu i delikatnie zamieszaj, uważając by nie zburzyć przejrzystości drinka.
W schłodzonym kieliszku koktajlowym umieść na dnie wisienkę, następnie zmieszany uprzednio drink przecedź przez sito barowe na wisienkę. Natrzyj brzeg szklanki skórką pomarańczy i wyciśnij ją nad drinkiem aby uwolniła olejki eteryczne (nie wolno wkładać jej do środka).
Połącz wermut, whiskey, gorzką nalewkę i lód w szklance. Delikatnie zamieszaj, uważając by nie zburzyć przejrzystości drinka. Umieść wisienkę w schłodzonej szklance koktajlowej i przecedź mieszaninę na wisienkę. Natrzyj brzeg szklanki skórką pomarańczy i wyciśnij ją nad drinkiem, aby uwolniła olejki eteryczne, ale nie upuść jej do środka.
W schłodzonym kieliszku koktajlowym umieść na dnie wisienkę, następnie zmieszany uprzednio drink przecedź przez sito barowe na wisienkę. Natrzyj brzeg szklanki skórką pomarańczy i wyciśnij ją nad drinkiem aby uwolniła olejki eteryczne (nie wolno wkładać jej do środka).
Połącz wermut, whiskey, gorzką nalewkę i lód w szklance. Delikatnie zamieszaj, uważając by nie zburzyć przejrzystości drinka. Umieść wisienkę w schłodzonej szklance koktajlowej i przecedź mieszaninę na wisienkę. Natrzyj brzeg szklanki skórką pomarańczy i wyciśnij ją nad drinkiem, aby uwolniła olejki eteryczne, ale nie upuść jej do środka.
Komentarze (0)