Muffinki Brownies

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1310
Muffinki Brownies
fot. Muffinki Brownies

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
  • MUFFINY:
  • 20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania
  • 10 dag miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 10 dag drobnego cukru pudru
  • 3 łyżki mąki
  • MUS:
  • karmelowy batonik Daim 56 g
  • 5 dag serka mascarpone
  • 5 dag kremowego serka typu Philadelphia

Opis przygotowania:

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim.
Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów