Deser czekoladowo-dyniowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 850
Deser czekoladowo-dyniowy
fot. Arzamasova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g miąższu z dyni
  • 400 g mlecznej czekolady
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 200 g granoli orzechowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Czekoladę mleczną pokruszyć na drobne kawałki, przełożyć je do miski i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Do rozpuszczonej czekolady dodać pokrojony drobno miąższ z dyni. Oba składniki razem zmiksować mikserem na jednolitą masę tak, aby nie było żadnych grudek. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę. Masę wyłożyć do pucharków deserowych, a na nią ubitą pianę i posypać granolą orzechową. Następnie ponownie dodać do tego masę czekoladowo-budyniową i kolejną porcję ubitej wcześniej piany. Wierzch posypać mielonym cynamonem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów