Muchomorki z jajek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3544
Składniki:
- 2 lub 3 jajka
- pomidory 3,4
- cebula biała
- szczypiorek lub koperek
- sałata zielona
Opis przygotowania:
Jajka gotować na twardo, przez około 10 minut( czasem więcej).Pomidory przekroić na pół i wydrążyć z nich cały miąższ.Pokroić cebulę na małe kostki, szczypiorek lub koperek posiekać. Na naczyniu rozłożyć listki sałaty. Położyć przygotowane wcześniej na twardo jajka. Na jajach postawić pomidory, przypominające ,,kapelusze'' muchomorków. Na pomidorach ułożyć posiekaną cebulkę, na końcu przyozdobić szczypiorkiem lub koperkiem:)
SMACZNEGO!!
SMACZNEGO!!
Komentarze (0)