Ciasto francuskie z mozzarellą i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2801
Ciasto francuskie z mozzarellą i szynką
fot. Lunatic Asylum Photostudio / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g tartej mozzarelli
  • 30 g wędzonej szynki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, po czym połamać na małe kawałki i przełożyć do miski. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do połamanego ciasta wraz z tartą mozzarellą. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wbić do tego jajka, wymieszać i przełożyć łyżką na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na złoty kolor. Upieczone składniki wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować drobnym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów