Ciasto francuskie z mozzarellą i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2801
Składniki:
- 200 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 g tartej mozzarelli
- 30 g wędzonej szynki
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, po czym połamać na małe kawałki i przełożyć do miski. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do połamanego ciasta wraz z tartą mozzarellą. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wbić do tego jajka, wymieszać i przełożyć łyżką na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na złoty kolor. Upieczone składniki wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować drobnym szczypiorkiem.
Komentarze (0)