Grzanki z szynką i mozzarellą w sosie ananasowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1911
Grzanki z szynką i mozzarellą w sosie ananasowym
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g sera mozzarella w plastrach
  • 15 dag szynki wędzonej w plastrach
  • 2 kromki chleba pszennego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki gotowego sosu ananasowego Uncle Bens
  • natka selera do dekoracji
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Rozgrzać olej na patelni i smażyć kromki chleba na rumiany kolor z jednej strony. Potem kromki przewrócić na drugą stronę, nakryć plastrami szynki oraz plastrami mozzarelli, przykryć i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy całość ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i polać gotowym sosem ananasowym. Wszystko udekorować natką selera i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów