Grzanki z szynką i mozzarellą w sosie ananasowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1911
Składniki:
- 30 g sera mozzarella w plastrach
- 15 dag szynki wędzonej w plastrach
- 2 kromki chleba pszennego
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki gotowego sosu ananasowego Uncle Bens
- natka selera do dekoracji
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Rozgrzać olej na patelni i smażyć kromki chleba na rumiany kolor z jednej strony. Potem kromki przewrócić na drugą stronę, nakryć plastrami szynki oraz plastrami mozzarelli, przykryć i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy całość ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i polać gotowym sosem ananasowym. Wszystko udekorować natką selera i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)