Morele pieczone z miodem i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 111
Morele pieczone z miodem i migdałami
fot. tycoon101 / elements.envato.com

Składniki:

  • 500 g dojrzałych moreli
  • 250 g całych migdałów
  • 200 g płynnego miodu lipowego

Opis przygotowania:

Morele umyć, osączyć z wody, przekroić je na polowy i usunąć z nich pestki. Następnie przekrojone morele wraz z całymi migdałami przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić całość do piekarnika rozgrzanego do temp. 160°C. Piec do chwili, aż morele zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i polać miodem lipowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy