Miseczki z tortilli z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 386
Składniki:
- 200 g czerwonych oliwek w zalewie bez pestek
- 4 marchewki
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 2 tortille kukurydziane
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 1 główka sałaty rzymskiej
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Tortille dopasować do małych foremek, przełożyć je razem z foremkami do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec przez 2,5 minuty. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika oraz foremek i wyłożyć na talerz. Sałatę z marchewką oraz ogórkiem umyć i odsączyć z wody. Sałatę przełożyć do tortilli. Dodać do tego odsączone z zalewy czerwone oliwki i pokrojone w kostkę ogórki. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć ją do składników w tortilli na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Na wierzch wyłożyć śmietanę i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)