Miseczki z tortilli z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 211
Miseczki z tortilli z warzywami
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonych oliwek w zalewie bez pestek
  • 4 marchewki
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 2 tortille kukurydziane
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Tortille dopasować do małych foremek, przełożyć je razem z foremkami do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec przez 2,5 minuty. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika oraz foremek i wyłożyć na talerz. Sałatę z marchewką oraz ogórkiem umyć i odsączyć z wody. Sałatę przełożyć do tortilli. Dodać do tego odsączone z zalewy czerwone oliwki i pokrojone w kostkę ogórki. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć ją do składników w tortilli na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Na wierzch wyłożyć śmietanę i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów