Mintaj ze szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4069
Mintaj ze szparagami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g zielonych szparagów
  • 6 łyżek oleju
  • 4 mrożone filety z mintaja
  • 1 łyżka startej skórki cytrynowej
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ryb
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety z mintaja rozmrozić, umyć, po czym oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ryb oraz startą skórką cytrynową i smażyć z obu stron do miękkości na 4 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone ryby ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Szparagi umyć, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, a następnie zrumienić na pozostałym oleju na patelni. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów