Mintaj ze szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4069
Składniki:
- 30 g zielonych szparagów
- 6 łyżek oleju
- 4 mrożone filety z mintaja
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
- 0,5 łyżeczki przypraw do ryb
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety z mintaja rozmrozić, umyć, po czym oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ryb oraz startą skórką cytrynową i smażyć z obu stron do miękkości na 4 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone ryby ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Szparagi umyć, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, a następnie zrumienić na pozostałym oleju na patelni. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)