Mintaj z papryką, ziemniakami i groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2086
Mintaj z papryką, ziemniakami i groszkiem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 mrożone filety z mintaja
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 łyżka ostrej papryki chili
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 mała puszka zielonego groszku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Groszek zielony osączyć z zalewy, wymieszać z ziemniakami oraz masłem i wyłożyć na środek talerza. Mintaja rozmrozić, natrzeć pieprzem oraz solą, majerankiem, ostrą papryką i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę wyłożyć na ziemniaki z groszkiem. Sosem ze smażenia udekorować talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów