Mintaj z papryką, ziemniakami i groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2294
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 mrożone filety z mintaja
- 2 łyżki masła
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 łyżka ostrej papryki chili
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 mała puszka zielonego groszku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Groszek zielony osączyć z zalewy, wymieszać z ziemniakami oraz masłem i wyłożyć na środek talerza. Mintaja rozmrozić, natrzeć pieprzem oraz solą, majerankiem, ostrą papryką i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę wyłożyć na ziemniaki z groszkiem. Sosem ze smażenia udekorować talerz.
Komentarze (0)