Mintaj z ryżem, cynamonem i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2200
Składniki:
- 40 g zielonej fasolki szparagowej
- 30 ml jogurtu naturalnego
- 4 łyżki oleju
- 2 filety mrożone z mintaja
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżąca wodą, potem zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, wsypać do tego cynamon i ugotować na sypko. Ugotowany ryż odparować i wyłożyć na talerz. Mintaja rozmrozić, umyć oprószyć pieprzem, solą i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną rybę dodać do ryżu. Fasolkę szparagową umyć, pozbawić końcówek, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy. Czosnek obrać ze skóry przepuścić przez praskę, wymieszać z jogurtem naturalnym i dodać do całości.
Komentarze (0)