Mintaj z ryżem, cynamonem i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2200
Mintaj z ryżem, cynamonem i fasolą
fot. ralph and jenny / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g zielonej fasolki szparagowej
  • 30 ml jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 filety mrożone z mintaja
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżąca wodą, potem zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, wsypać do tego cynamon i ugotować na sypko. Ugotowany ryż odparować i wyłożyć na talerz. Mintaja rozmrozić, umyć oprószyć pieprzem, solą i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną rybę dodać do ryżu. Fasolkę szparagową umyć, pozbawić końcówek, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy. Czosnek obrać ze skóry przepuścić przez praskę, wymieszać z jogurtem naturalnym i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów