Mintaj z piekarmika w sosie z brokułów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4027
Składniki:
- 1 filet z Mintaja
- 0,5 kg brokułów
- Ser
- Olej roślinny - łyżeczka
- Mąka pszenna - pół szklanki
- Cebula
Opis przygotowania:
Mintaja rozmrozić, obtoczyć w oleju roślinnym, następnie w mące pszennej, startym serze, dodać do tego posiekaną cebulkę, następnie tak przygotowaną rybę wrzucamy do piekarnika w 180 stopniach na około 25 minut, aby zrobić sos brokułowy : brokuły umyć i ugotować aż staną się miękkie, rozdrobnić brokuły tak aby powstała z tego dość płynny sos, dodać do tego resztkę sera oraz cebulki, podawać z ziemniakami oraz z sałatką z warzyw i mięsa (aczkolwiek tego nie trzeba dodawać), smacznego
Komentarze (0)