Burgery ryżowe z papryką i groszkiem wasabi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1973
Składniki:
- 140 g groszku wasabi w zalewie (1 puszka)
- 4 łyżki oleju
- 2 szklanki kleistego ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i odparować. Groszek wasabi osączyć z zalewy i dodać do ryżu. Paprykę pozbawić nasion i pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i razem z papryką dodać do ryżu. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i uformować ręcznie kotlety. Uformowane smażyć na mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron, po czym osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)