Migdałowe gazapacho
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1439
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
- 1 mała bagietka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka octu sherry
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Bagietkę pozbawić skóry, a sam jej środek przełożyć do miski. Następnie do tej miski wsypać mielone migdały i szczyptę soli, wlać wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wodę mineralną. Czosnek obrać ze skóry i dodać do składników w misce. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, po czym przełożyć do szklanek, polać pozostałą oliwą z oliwek i udekorować skórką z bagietki.
Komentarze (0)