Miętus z winem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5279
Składniki:
- 4 kawałki miętusa
- 30 g masła
- 1 szklanka białego wina wytrawnego
- 2 łyżki mąki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rybę obtoczyć w mące, natrzeć solą i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić posiekany drobno czosnek i włożyć rybę. Obsmażyć z obu stron po 8 minut. Do wina dodać łyżkę soku z cytryny i wymieszać. Usmażona rybę przełożyć na talerz, polać winem i masłem pozostałym ze smażenia. Gotowego miętusa podajemy na ciepło, posypanego natką zielonej pietruszki.
Komentarze (2)
Najpierw mąka, potem sól
Czy najpierw obtoczyć czy też natrzeć :?